Мистерията около смъртта на светския хроникьор Любомир Милчев-Денди падна

Делото за смъртта на писателя е прекратено, защото,според прокуратурата, убийство няма.Денди почина в болнично заведение през март.Преди това, към средата на предния месец, той бе открит в безсъзнание в жилището си в столицата. Писателят почина, защото получи усложнения от травмата- възпаление на белите дробове и последвала бактериална инфекция.

Подозренията на разследващите бе, че е убит, защото имаше тежка мозъчно-черепна травма.Заради което започна разследване за убийство. Спрягаха се няколко версии за смъртта на Милчев.В хода на разследването бяха назначени две експертизи. По думите на спецовете обаче Денди е паднал сам и така е причинил смъртта си, като няма доказателства, че някой друг е посегнал на живота му.

„Липсват наранявания, които да установяват следи от борба или такива от типа „защитни“, които доказват, че се е наранил сам при падане назад“, е мнението на експертите.

С една дума Любомир Милчев-Денди е паднал назад в цял ръст, ката си и наранил главата и тила в твърд предмет.В тази връзка съдът е приел твърденията на прокуратурата, че Денди сам  е причинил нараняванията и впоследствие смъртта си, заради което е прекратил делото.

Но мистерията остава и близките му не са съгласни със становището на магистратите.

„Бит е брутално в главата и шансовете му да оцелее са малки“, припомниха те думите на докторите от болница „Св.Ана“, когато приеха Денди за лечение.

Източник: България днес