Лоша новина застигна Юксел Кадриев навръх 50-годишнината му

За своя половинвековен юбилей новинаря от Би Ти Ви остава бездомен. Цели единадесет години журналистът обитаваше луксозно общинско жилище, което трябва да напусне. Това се случва, след като Юки загуби делото в съда срещу община „Красно село“. И разпореждането е да напусне жилището в определен срок.

Повече от десет години телевизионера обитава общинско жилище от 75 квадрата, срещу символичния наем от сто лева.

Магистратите считат, че неговия доход от 75 бона месечно не го поставя в графа „крайно нуждаещи се“. По принцип общински жилища се дават на многодетни семейства, безработни или социално слаби семейства. Журналистът не попада в нито една от тези категории, при положение че взима шест бона заплата.

След решението на съда Юксел Кадриев, дъщеря му Габриела и майка му остават бездомни. Пенсионерката пристигна в столицата, за да помага за отглеждането на внучката, след като Юки се раздели със съпругата си Бонка. А и заради натоварения му график, който не му позволявал да смогва с грижите по дъщеря му.

В гилдията недоумяват, как за двадесет лета в медията, Юксел Кадриев не си е купил поне едно жилище. За информация приятелят му Ники Дойнов, който води новините по Нова, си купи луксозно жилище за няколкостотин хиляди. Виктор Николаев притежава три луксозни апартамента на пъпа на столицата, останалите известни имена в гилдията-също.

Източник: Ретро