За никого не е тайна, че от няколко месеца насам, Нана Гладуиш, се установи да живее в Маями, САЩ. Ексводещата на предаването „Съдебен спор“ се изнесе зад Океана, заедно със съпруга си Джонатан и сина си Джейсън. От твърденията й става ясно, че се е решила на тази важна стъпка, защото искала по-добро бъдеще за наследника си.

Блондинката, която успя да пребори рака два пъти, се радва на лукс в Щатите, където със съпруга й са сключили сделка за покупка на огромна къща.

 

Преди да се изнесат за постоянно в Маями, Нана и Джонатан неколкократно ходили там на почивка, но обстановката и топлият климат толкоз много им допаднали, че решили да останат. Нана и съпругът й преценили, че там синът им, който от малък се занимава професионално с тенис и неведнъж е печелил купи, ще има по-големи възможности за развитие.

Към днешна дата тийнейджърът учи в престижен колеж.

 

„В началото мислех, че ще ми трудно да свикна далеч от България, но се влюбих в Маями.

Харесва ми климатът и знам, че тук можем да осигурим добро бъдеще за Джейсън“, разказвала блондинката пред свои близки.

 

Гладуиш дълги години се изявява като водеща на предаването „Съдебен спор“, а телевизията беше нейна страст и не я изостави дори когато водеше трудната битка с рака. Нана не страда от липса на финансови възможности, защото съпругът й е милионер и има успешен бизнес, който сега върти от Америка, но любовта към работата й я държеше на екран. В един момент обаче преценила, че е по-добре да отвори нова страница от живота си.

 

Щафетата като водеща на „Съдебен спор“ пое футболната съпруга Ромина Тасевска, която преди се подвизаваше като коментаторка в предаването „На кафе“. Някои зрители още но могат да свикнат с промяната, но така или иначе, тя вече е факт. Нана пожела успех на своята заместничка.

 

Гладуиш винаги е била много близка с аудиторията и е говорила открито за болестта си. За пръв път тя бе диагностицирана с коварното заболяване през 2012 г. След дълго и трудно лечение, тя успя да постигне ремисия, но ракът се завърна отново през 2017 г. За живота й се бореха лекари и в България, и в Израел. Нана премина през операции на гърдите и на яйчниците, както и през химиотерапия.

„На поддържаща терапия съм, която продължава. Тя се прави десет години, а понякога и до края на живота“, откровена бе водещата и допълва, че винаги ще се води високорисков пациент и няма как да бъде напълно спокойна за здравето си. Пътят, който изминава, е дълъг и трънлив. Коварните злокачествени образувания причиниха смъртта на баба й, на баща й и на сестра й.

 

Малцина знаят, че бившата водеща има рядката дарба да предвижда важни събития в живота си чрез пророчески сънища. Способността да вещаят бъдещето са имали много жени в семейството й. Предавала се по майчина линия, но избирателно.

 

Че има такава заложба, Гладуиш разбрала по най-тежкия начин. Тя добре си спомня първия миг, когато установила дарбата си. Малко след сватбата си с англичанина Джонатан, тя сънувала своя баща, с когото имали много силна връзка. Той се явил, за да й съобщи, че са останали девет”.  Тогава Нана не предполага значението на съня, но в действителност точно след 9 дни родителят й починал.

 

След време водощата видяла насън и спонтанния си аборт. По това време тя била бременна за първи път и се опитала да го игнорира, но мрачните мисли я застигали. Нещастното събитие не закъсняло. Случило се точно така, както в съня – изгубила бебето.

 

За щастие следващата бременност на Гладуиш завършила успешно и на бял свят се появил синът й Джейсън. Преди да роди живо и здраво бебе обаче, тя, отново се сблъскала със сериозни проблеми. Когато разбрала, че носи живот в утробата си, Нана се разболяла от шарка и лекарите препоръчали да направи аборт, защото съществувал риск за плода. Консултирала се и с други специалисти и накрая взела решението да задържи детето, въпреки заплахата от  увреждания. Твърди, че имала усещането, че този път развръзката ще е щастлива и шестото й чувство не я подвело.

 

Наистина злокобен обаче бил сънят, свързан с болестта й. Точно, когато животът й изглеждал съвършено подреден, с Джонатан пътували по света и се радвали на сина си, тя сънувала починалата си баба. Възрастната жена се явила и настоявала да вземе Нана със себе си, но тя проплакала, че още не се чувства готова. „Не бързай тогава, имаш още време!“, изрекла бабата и даже уточнило точно колко години остават на внучка й.

 

Водещата разказва, че този сън наистина я притеснил и дълго време не успявала да го забрави, защото според нето нямало да доживее до дълбока старост. Годините, които й оставали, не били 20, 30 или 40, а доста по-малко. Скоро след това я диагностицирали с рак на гърдата и светът й се сринал, мисълта за болестта я преследвала, а бъдещето й се струвало неясно.

 

„През 2012 ми откриха рак на гърдата. След като преминах успешно лечение, пет години всичко беше чудесно, но от доста време пазя нещо в тайна. Сега дойде време да го споделя с вас. Отново имам рак. Този път на другата гърда”, сподели Нана в ефира на предаването „Съдебен спор”, след като болестта се отключила за втори път.

 

През цялото време Гладуиш демонстрираше завидна воля и сякаш нищо не успява да я сломи.

Тя не вярва в слуховете, че е станала жертва на проклятие или черна магия. Убедена е, че много хора преминават през подобни изпитания, за да научат житейските си уроци. Нана се стараеше да мисли позитивно и въпреки тежките моменти, продължава да вярва в щастливия край на своята история.

Източник: Уикенд