Начало на деня и седмицата с пресен фреш! Какви са скритите страни ?! Има ли опасност от консумацията на фрешове, този странен на пръв поглед въпрос се оказва възможен. Нека погледнем по-детайлно, фрешовете се правят често от добре обелени и почистени плодове, чудесно, но пък основните полезни вещества се съдържат най-вече в кората и семките на плодове и зеленчуци, не случайно са така създадени и в нормалната си среда. В естествени условия, сред природата, плодовете не се белят. Освен това, често фрешовете могат да раздразнят лигавицата на стомаха и са предизвикат болки в корема, пишат и в друго издание - "Лайфстайл". [caption id="attachment_390651" align="alignleft" width="215"] Фреш или по -скоро нещо друго за летния ден, повече реклама отколкото полезно е съдържанието на фрешовете[/caption] Но най-честата вреда от прекомерната консумация на фрешове е захарта, която е в големи дози. Силната концентрация на фруктоза може да увеличи черния дроб и да предизвика предразположение от натрупване на мастни образования, което е напълно обратното на желания ефект - диета и здравословен живот. Ние от изданието за новини - "Клюки.бг", Ви съветваме да хапвате голям брой пловоде и зеленчуци и да не залагате чак толкова на сокове, газирани и фрешове през летния сезон, няма нищо по-добро от домашно приготвената храна, отгледана в натурална среда. Желаем здравословна и хубава седмица, през идните горещи и летни дни!