Гинка Станчева едновременно е радостна, но и доста стресирана

90-годишната актриса получи неочакван дар. На преклонната си възраст живата легенда на киното и театъра се обзаведе със свръх модерна технология. Тя вече държи в ръката си смартфон, с който много се гордее.

След като старият й телефон се развалил, внука й Андрей-Константин й подарил модерното устройство.

„Все още го разучавам, но вече се справям. Предишният ми телефон беше с клавиши, при този трябва само да натиснеш по екрана. Модерно чудо, все още не съм разучила много от функциите му, но вече свиквам“, похвали се любимата актриса.

Единствената й щерка Хермелина, заедно с внука й от години живеят в Италия. Но заради галопиращите цени на стоки и услуги звездата разчита на нейната помощ. Гинка Станчева от години е в недобро здраве, но се справя с битовизмите.

Миналата година актрисата се оплака, че е изкарала само в една стая  и студувала, като през по-голямата част от деня се увивала в одеяла и стари дрехи, за да пести от топлото в жилището си.Въпреки неудобството, че трябва да чака помощ от дъщеря си тя е доволна, че има кой да й помага в трудностите.

Звездата се моли да не умре в мизерия, каквато съдба имат много от нейните колеги. Тя все още не е получила персонална пенсия за заслуги. Преди двадесетина години Станчева погребва съпруга си, актьора Пейчо Пейчев, останал единствения й мъж  и голямата й любов от студентските им години до края.