Митьо Пищова се сети за син и семейство

След дни известният гуляйджия и почитател на „маникенкити“ става на солидните 67 лазарника.

Колкото и да се пъне обаче, за мнозина образът на великотърновския „питон“ не е нищо повече от шут. Само че не така стоят нещата с единствения му син и наследник.

Срам, мъка, болка, вероятно това изпитва сина на Митьо Пищова към татко си.Защото от  години баща му не се сеща за него, подвластен на хобито си да „пори жените като риби“ и да прави конкурси, като от розови филми.

От дивите вакханалии с дащни селски моми, гуляите и оргиите не му стигаше времето да обърне внимание към същото това „семейство“, за което сега реве, та реве.

Десетилетия „болярина“ прекарваше времето в ядене, юнашко пиене и още нещо…та не му стигаше времето за нищо друго. Пък и не спираше да се хвали с това, сякаш е открил лекарство срещу рака или неизвестна звезда на небосклона.

Та сега, след като осем години прекара по болници и то заради сериозни болести, Митьо се сети за семейство и рода.

Затова, ако синът му е добър човек и имал сърце, щял да дойде на купона на баща си, нарече бохема. Да се смеем ли, да плачем ли?!

И в стил Митьо Пищова той пак се изхвърли, че приготвил пет бона за купона, на който щял да опече агне  и да черпи само с отбрани питиета. В тесен кръг, като няма да забрави и лекарите, които няколко пъти го отървавали от лапите на смъртта.

„Защото съм научен да храня бедните и на старите да помагам, затова и Господ ме спаси“,в типичния си стил не спира да каканиже зевзекът.