Макар тазгодишната Мис България Елизабет Кравец да има нужната визия, според някои тя не заслужава короната, тъй като не е с български произход. Тя самата споделя, че макар да е от смесен произход, повече от десетилетие живее в страната и в този ред на мисли се смята за българка, и по-специално – варненка.

 

Четирикратната републиканска шампионка по спортни танци е с израелски корени – баща й е наполовина израелец, наполовина украинец. Майка й също е полуукраинка. По-големият й брат живее и работи в Белгия, а сестра й от първия брак на баща й е в Израел и двете рядко се виждат, но все пак поддържат връзка.

 

Мис България не си търси гадже

Предвид крехката й възраст – 17 години, Кравец все още не се е сблъсквала със сериозни житейски изпитания. Най-голямата й болка до момента е свързана със загубата на домашния й любимец – бял заек, когото отглеждала 7 години. След кончината му така и не се решила да си вземе друго животинче.

 

Мечтае да се изявява на малкия екран – иска да е тв водеща и да следва журналистика, след като завърши гимназия. Ако не се получи, има и резервен вариант – ще се пробва в НАТФИЗ като актриса. Дори мечтае за собствено предаване на малкия екран, тъй като обича камерата, както и да разпитва хората, научавайки всичко интересно за тях.

 

Напролет миската ще е абитуриентка и вече е избрала роклята за бала си. Няма гадже, но и не си търси, тъй като няма време за любов – след спечелването на титлата, ангажиментите й са се увеличили многократно, а й предстоят и кандидатстудентски изпити, за които трябва да се подготви.

 

Най-близкият й човек е партньорът й в спортните танци, с когото обаче са само приятели. Досега не е имала сериозна връзка, макар че ухажори не липсват, дори сега са се увеличили многократно. Категорична е, че за да я впечатли един мъж, трябва да е джентълмен и висок, тъй като самата тя е висока 178 см, а с обувки на токче надхвърля 180 см.

 

Хвали се, че няма никакви корекции във визията си. Ослепителната й усмивка е в резултат на брекетите, които е носила две години. Говори английски, руски, а отскоро учи и испански език. Фигурата си поддържа с тенис на корт, плуване и фитнес. Не обръща внимание на негативните коментари по неин адрес и е щастлива.

Източник: Уикенд