От години феновете на Мирослав Костадинов си задават въпроса защо няма деца и не си направи дори след като се ожени. Истината е, че има причина за този негов избор.

Всъщност Миро е решил да не бъде баща, за да не натоварва здравето си, а и да не създава грижи на евентуално негово дете, когато остарее. Причината е, че певецът е тежко болен.

Блондинът страда от рядката болест, наречена „базедова“.

Болестта на Миро се причинява от проблеми с щитовидната жлеза, която започва да работи на много бързи темпове. Те водят то тахикардия, световъртеж и проблеми с очите. Състоянието на болния се влошава с възрастта.

Миро се страхувал, че един ден може да ослепее и затова не искал да се натоварва с наследници. Очевидно е решил да си гледа живота, без да си причинява стрес с отговорности за друго човешко същество.

Може би ако беше се оженил по-рано, сега щеше да има деца, но Миро се венча за Елица на 40-годишна възраст и още тогава е знаел за болестта си. Съпругата му също вече е на възраст и не претендирала да става майка, а се задоволила с това, че поне е намерила спътник в живота.

Проблемите на Миро с очите са видни за всички. На участия той винаги пее с тъмни очила. Дори в „Гласът на България“, където отново е жури след 9-годишна пауза, се появява със специални очила, които явно му помагат на зрението.

Източник: Уикенд, Crimesbg.com