След като НАП запорира имуществото на Милко Калайджиев, следва да проведе търг, насрочен за 15 май, на който да продаде къщата му за гости в с. Мезек.

 

Певецът бе сполетян от неприятностите, след като от НФ „Земеделие“ му поискаха да върне 309 хил. лв. евросредства, вложени в частната му стопанска дейност. Според фонда прегрешението му е, че не е правил по 80 бона годишен оборот в луксозната си странноприемница.

 

Истината на Милко обаче се оказва съвсем различна. Той споделя, че от НФ „Земеделие“ измислили план със задна дата, за който твърдят, че не е изпълнен. Категоричен е, че няма нито едно нарушение и винаги е бил изряден. Той е убеден, че всичко това е клопка, предварително подготвена от държавните институции. Като виновник за случващото се определя зам.-министъра на икономиката Александър Манолев, който си направил къща за гости заради любовницата си в Сандански. От там се разшумяло, че имотът бил заключен цели 5 години и Бойко Борисов наредил: „Взимайте им къщите!“

 

Категоричен е, че към ден днешен продължава да няма никакви задължения към НАП. Всичко, което е на негово име е запорирано, с изключение на къщата им в Свиленград, която се води на името на съпругата му. От ДФЗ ги натоварили да му вземат 390 хил. лв., дадени ми като евросредства по програмата. Недоумява защо е това бързане и отвратителното им държание.

 

Предвид, че целият този натиск идва от София, Калайджиев подозира, че целта е да им продадат къщите и да усвоят парите от Европа, преди да приключат двете колективни дела, които водят 284 собственици на къщи за гости, ужилени от ДФЗ.

 

Притеснява се, че ако майка му разбере за случващото се, ще умре.

Източник: Уикенд