Милен Цветков си е дал заслужена почивка и още не мисли за работа!Телевизионният водещ

Милен Цветков още не си е намерил ново работно място, след като авторското му предаване "Часът на Милен Цветков" беше свалено от Нова ТВ. Това призна самият той наскоро. [caption id="attachment_417932" align="alignright" width="300"]Милен Цветков Милен Цветков още е без работа[/caption] „Имах предложения, които обаче отказах, защото не ме устройваха. Засега си почивам“, заяви Милен пред вестник „Галерия“. Цветков може да се похвали с дълга биография и професионалният му път не е бил никак лек. Неведнъж той е бил уволняван или принуждаван да напуска телевизиите, в които е работел. След като завършва дефектология и специализира обучение за слепи, той изкарва прехраната си като барман в столично заведение. От Седмо училище се запознал с Камен Воденичаров, който се отбил в заведението и му предложил да го пробва в телевизията. Така Милен Цветков попада в екипа на „Ку-ку“ по БНТ. Бригита Чолакова обаче го харесва и го привлича в своя „Телевизионен неделник“, в който се теглят числата от тотото, а журналистът известно време отговаря за тази рубрика. След това е взет в новините – първо като репортер, а после става и водещ на „По света и у нас“. Напуска БНТ с обяснението, че там цари цензура. Прехранва се като зидаро-мазач, после работи в цех за колбаси. Известно време пробра и като управител на пловдивското заведение на Камен Во. Завръща се през 1997 г. в БНТ като репортер в предаването „Отзвук“, после пак става водещ на новините.

Три години след това е привлечен от Нова ТВ и започва да води сутрешния блок „Здравей, България“. Пръв въвежда открити телефонни линии и разговаря със зрители. От февруари до юли 2004 г. е водещ на „60 минути с Милен Цветков“. След това е част от екипа на новините.

През 2008 година замени Ники Кънчев в „Биг Брадър“. Година по-късно отново се връща в „Здравей, България“. През януари 2010 е освободен и напуска Нова ТВ. Прави си сайт, няколко месеца по-късно пък е лице на сутрешното предаване „Събуди се с EBF” по едноименната телевизия. Завръща се в края на 2010 в БНТ, където води предаването „Екип 5“. През март следващата година отново се връща в Нова с авторското си предаване „Часът на Милен Цветков“. През юни епизод на предаването му бе свален от ефир, а два месеца по-късно то отпадна от програмата заради нисък рейтинг. Дали Милен отново ще смени професията, не пожела да коментира. Източник: hotarena.net