Откакто Хари и Меган сключиха официално брак, двойката сякаш нарочно търси скандала. Меган очевидно иска вниманието на пресата, но е неясно как принц Хари позволява фамилията му постоянно да е сред скандали.

Последното обтягане в отношенията между братята е провокирано от последния сериал за любовната история на Меган и Хари, който Нетфликс подготвиха, който показа кадри от скандално и провокативно интервю на покойната принцеса Даяна, заснето отдавна - BBC Panorama. Относно интервюто се знае, че е взето под леко изнудване и фалшифицирани финансови данни, Даяна се е поддала на изнудването. 

Даяна споделя в това интервю как се чувства неразбрана в кралското семейство, макар да се доказва че водещия Мартин Башир използва данни, с които изнудва принцесата да застане пред камерата, последствия няма.

А сега Уилям е потресен и много обиден затова, че брат му позволява тази болна тема да се надигне отново и противоречиви мнения за майка им да започнат пак да се интерпретират публично навсякъде. Братята няма да са зедно и на тези празници, отново се надига неразбирателство и скандал в семейството и мнозина виждат участието на Меган, за пореден път.