Коко Каменаров се поболя от работа в БНТ!Директорският пост в БНТ

не се отразявал никак добре на здравето на Коко Каменаров. Шефът на телевизията често излизал в болнични, защото имал обострен ишиас, разказват негови колеги. [caption id="attachment_417382" align="alignright" width="300"]Коко Каменаров Радина Червенова се тревожи за здравето на Коко Каменаров[/caption] Налагало му се да пропуска по извинителни здравословни причини важни събития, защото болката, която изпитвал в мускулите, била непоносима.

Освен че взимал лекарства, които потискали тези му неразположения, пиел и хапчета за високо кръвно. Навръх 54-тия си рожден ден в разгара на лятото Каменаров влезе в болница именно заради хипертонията си.

Константин бил откаран по спешност в лечебното заведение със съмнения за инфаркт. За пореден път човекът, който му спасил живота, била жена му Радина, която реагирала бързо и го откарала лично в Правителствена болница. Където медиците веднага предприели спешни действия и успели да овладеят кръвното му с показатели 200 на 120. В болничното легло Коко останал 5 дни, а лошата новина била, че до края на живота си щял да бъде на хапчета, които да поддържат налягането му в допустимите граници. Въпреки че ситуацията наистина била напечена, Каменаров за пореден път погледнал на нея с чувство за хумор и казал на жена си, че въпреки че е с 8 години по-млад от нея, сърцето му очевидно остарява преди нейното. Въпреки че е дипломиран лекар, Каменаров не бил педантичен към здравните си показатели, а тъкмо обратното, пише "Ретро". Често неглижирал симптомите и така усложнявал състоянието си допълнително. Малко известна подробност е, че съпругът на Радина Червенова е завършил Медицинската академия и когато бил на финалната права като стажант-лекар в шести курс, по случайност попаднал в телевизията. Извън задължителните стажове Коко никога не бил практикувал, но пък навремето имал желание да стане пластичен хирург. Животът му обаче така се завъртял, че повече не сложил бялата престилка и към днешна дата имал по-голямо доверие на лечението с билки, отколкото на традиционната медицина.