Мария Бакалова получи главна роля в хорър!Поредно постижение за Мария Бакалова

. След зашеметяващия успех на българката в „Борат 2“ и номинацията за награда „Оскар“ талантът на актрисата ще се разгърне в нова холивудска продукция. [caption id="attachment_462452" align="aligncenter" width="300"]Мария Бакалова Мария Бакалова с главна роля в хорър[/caption] Мария ще изиграе една от главните роли в хоръра „Тела, тела, тела“. Режисьор на лентата е Халина Рейн. Във филма Бакалова си партнира с популярната актриса и певица Аманда Стенбърг, позната на киноманите у нас с успешния филм на НВО „Омразата“. „Толкова съм развълнувана да споделя с вас за следващия проект, от който ще бъда част. Благодаря, Халина Рейн, за мен ще бъде чест да работя с теб!“, сподели хубавата новина в социалните мрежи Мария. Проектът е определен като „слашър филм“ поджанр на филм на ужасите. Тези продукции се характеризират с наличие на сериен убиец, който преследва определена група от хора. Кървавите сцени и внушението на безграничен страх са типични за жанра.

В средата на февруари започнаха снимките на комедията „Балонът“, където Мария си партнира с имена като Дейвид Духовни, Лесли Ман и Педро Паскал. Сюжетът на „Балонът“ е повлиян от пандемията.

По сценарии група актьори остават карантинирани в хотел във Великобритания в невъзможност да излязат навън и да продължат работата си по филма. Гилан и Паскал ще изиграят ролите на звездите в продукцията, а Лесли Ман и Дейвид ДуХовни ще бъдат в ролята на разделена актьорска двойка, принудена да пребивава под един покрив заради епидемичните мерки. Засега не се споменава каква ще бъде ролята на Мария, но е сред главните. Наред с новите ангажименти Бакалова е в очакване на церемонията по връчването на Оскарите. Мария е първият българин, който ще се бори за наградата, а букмейкърските прогнози сочат, че ще влезе в пряк двубой за статуетката с южнокорейската си колежка Юн Юх-джунг. Родената в Бургас звезда загуби от Юн преди няколко вечери приза от Гилдията на актьорите в САЩ, пише вестник „България Днес“. Успехът на Бакалова, който й донесе „Борат 2“, е зашеметяващ, но талантът на нашенката няма да остане в историята само с комедията на Барън Коен, а й предстоят още много запомнящи се роли. В това е убедена холивудската филмова критика, която от месеци насам определя Мария като явлението на годината. Желаем й ycпex!