Мариела Нордел шашна мрежата с доста интересен пост!Устатата кулинарка

Мариела Нордел взриви мрежата с доста любопитен и интересен пост за влюбването. Което, според шведите, се оказа генетично предопределено. Всъщност основната идея на Нордел бе да направи съпоставка между родните и чуждите медии. Ето какво разкри тя: [caption id="attachment_414915" align="alignright" width="300"]Мариела Нордел Мариела Нордел съобщи интересни факти[/caption]

"По 4 канал на Шведската телевизия тази сутрин обсъждат какво е любов и как така човек се влюбва в точно определен човек.

Поканили са двама психолози /Което в Швеция си е признание за тежко психо - ненапразно Стокхолмският синдром е швед/. Една научен работник - изследовател на човешкия мозък. А и водещите от време на време се включват с позитивни възгласи и кикотене. Какви сутрешни блокове имат другите народи... А, при нас, сутрин по БТв и Нова, ако не ни наплашат до смърт, не могат да започнат деня! Та, обратно към влюбването - според учения, на мозъкът му трябват 90 секунди или 3 минути, за да разбере, че е влюбен. И този мозък не се влюбвал, защото 1, 2, 3 качества на обекта. А по някакви трудно дефинирани причини, които били свързани с гените и се били формирали столетия, че и хилядолетия в поколенията преди нас....

Значи, ако пра-пра-пра-баба ти си е падала по руси със сини очи, висок ръст, да миришат на ракия и ти днес срещнеш нещо такова, влюбването нямало да ти се размине.

Психолозите държаха, обаче, да натъртят, че имало две фази. Първата, за която говорела докторката изследователка на мозъка и се казвала "влюбване" - тогава мозъкът помпал допамин като луд - повече от този на наркоман, и за това сме "летели в облаците". И втора - която била по-виска, а именно "любоффффф". Първата била следствие на допамина, а втората - съзнателен акт, израз на волята. Щот вика шведското психо, "когато почнеш да му обираш мръсните чорапи, дето ги е захвърлил на дивана... И да му гледаш киселата физиономия сутрин, а допаминът е престанал да се помпа, и трябва огромно усилие на волята, да не изгониш лайнара!". Така вика шведката.... Е, те такива неща си бъбрят по тукашните сутрешни блокове", коментира Мариела Нордел.