Мариела Нордел с открит урок към жените!Кулинарката Мариела Нордел

изнесе истински открит урок към жените в социалната мрежа. Тя публикува пост, в който категорично заяви каква трябва да бъде всяка уважаваща себе си и истинска дама: [caption id="attachment_410024" align="aligncenter" width="300"]Мариела Нордел Ето каква трябва да бъде една жена според Мариела Нордел[/caption]

"Една жена би трябвало да има на разположение достатъчно пари, с които да може да наеме жилище за себе си, дори и никога да не ѝ се налага да живее сама.

Една жена би трябвало да има поне една перфектна дреха, която да облече, ако шефът ѝ или мъжът на мечтите ѝ поиска да я види след час. Една жена би трябвало да има младост, която да помни с удоволствие. Една жена би трябвало да има минало, което е достатъчно пикантно, че да си заслужава да бъде разказвано.

Една жена би трябвало да има комплект отвертки, безжична бормашина и черен дантелен сутиен.

Една жена би трябвало да има една приятелка, която винаги я разсмива, и една, която ѝ позволява да си поплаче. Една жена би трябвало да има поне една хубава мебел, която е купила чисто нова и не я е наследила от някого.

Една жена би трябвало да има комплект от осем чинии, кристални чаши за вино и рецепта за страхотно ястие, което да накара гостите ѝ да се почувстват специални.

Една жена би трябвало да има чувство за контрол върху собствената си съдба. Една жена би трябвало да знае как да се влюбва без да загуби себе си. Една жена би трябвало да знае как да напусне работа, да се противопостави на приятел или да прекрати връзка, без да унищожи приятелството, съществувало преди това. Една жена би трябвало да знае кога да опитва с всички сили и кога просто да се откаже. Една жена би трябвало да знае, че не може да промени дължината на бедрата си, широчината на ханша си или характерите на родителите си. Една жена би трябвало да знае че детството ѝ може да не е било перфектно, но вече е свършило. Една жена би трябвало да знае какво не би искала да направи и какво би направила заради една любов. Една жена би трябвало да знае как да живее сама, дори да не ѝ харесва… Една жена би трябвало да знае на кого може да вярва, на кого – не и защо не бива да приема нищо твърде присърце. Една жена би трябвало да знае къде да потърси подкрепа, когато душата ѝ е наранена… Една жена би трябвало да знае какво може и какво не би могла да свърши за един ден, за месец…или за една година… Ми, то, така кат гледам, преизпълнила съм цели списък", не пропусна и да похвали сама себе си Мариела Нордел.