Ексцентричната певица Луна отива на съд

Кандидат-президентката е  обвинена, че си е присвоила апартамент на възрастен човек след неговата смърт.Заради което колоритната певица ще се изправи пред съда в Шумен.

Наследниците на починалия възрастен мъж обвиняват изпълнителката, че си е присвоила незаконно жилището на стареца след неговата кончина.

Апартаментът бил техен, а тя го е придобила незаконно. В своя защита Луна Йорданова, както е цялото име на чалгарката заявила, че жилището от 45 квадрата е придобрила законно.

В продължение на десетина години се била грижила за възрастния мъж и след като той починал, тя го обитавала.Адвокатът Пламен Тотев, който защитава ищците твърди, че жилището изглеждало занемарено. И че певицата никога не е живяла в него.

По думите му те отричат тези твърдения, защото няма завещание.

„Законът наистина дава възможност, ако един имот се владее десетина години, да се придобие по давност, но в случая това не е станало“, заяви адвокатът пред медиите.

Адвокатите на Луна обаче са категорични, че има доста луфтове около делото. Те твърдят, че фолкаджийката не е уведомена в законния едномесечен срок, че има призовани свидетели, но тя не е успяла да си подготви защитата.

Затова те са сигнализирали съответните инстанции, за да констатират дали са нарушени правата на фолк звездата.

И докато не се произнесат, не може да се събират нови доказателства по делото. Следващото заседание на съда е назначено на 22 януари 2024 година.

Източник: факти.бг