Лили Иванова отчете рекордна печалба за изминалата 2002 г. в размер на 1.6 млн. лв., става ясно от финансовия отчет на фирмата й „ЛИ 1”, от чието име, примата на родната естрада декларира приходите си пред държавата. Тази сума за пореден път я прави №1 по богатство в шоу бизнеса, наред с безспорния й статут на единствена супер звезда.

 

Макар вече да е на преклонните 84 години, естрадната легенда продължава да чупи рекордите по изкарани пари. Само в рамките на година тя е повишила приходите си почти тройно – през 2021 г. е заработила от концерти и участия 1.3 млн. лв., докато за миналата 2022 г., сумата е умопомрачителните 3.5 млн. лв.

 

Разбира се миналогодишното й турне има огромна заслуга за приходите й. за никого не е тайна, че през осемте месеца на турнето, тя пя в 29 града и завърши с грандиозно шоу в зала „Арена Армеец“ пред 13 000 свои фенове. И макар цените на билетите й да скочиха двойно, залите се пукаха по шевовете от екзалтираните й фенове.

 

Лили изкара 3.5 млн. лв. за година

 

Макар Лили Иванова да не може да се оплаче от липсата на спонсори за разлика от редица нейни колеги, то не може да се отрече и факта, че организацията на подобно турне не е никак евтина – за това перо са отишли близо 1,7 млн. лв. И въпреки това печалбата й е огромна, поне за мащабите на родния музикален бизнес, което  класира Лили Иванова за пореден път на първо място по богатство.

 

Скромни изчисления сочат, че през дългогодишната й кариера е натрупала 20 млн. лв., огромна част от които отлежават по сметките й, а други са вложени в недвижими имоти.

Както вече стана ясно неотдавна, певицата е завещала цялото си богатство на създадената от нея фондация „Лили Иванова“, лишавайки роднините си от възможността да претендират и за стотинка от парите й.

Източник: Уикенд