Елена от "Ергенът" е особено активна след края на формата като това си има логична причина. Чисто и просто момичето използва "петте минути" слава, които получи и които знае, че ще изтекат бързо, за да си намери подходящ мъж.

Знаем от самата нея (тя го повтаряше до втръсване на Генчо в Бодрум), че Елена-Антоанета си има всичко, освен любов. Смята, че е дошло времето да свърже живота си с някого и прави всичко, за да открие този някой. Да, това е напълно нормално, естествено и похвално дори. Само че... появи се едно "само че", което озадачи едни и изплаши други (основно мъже).

Близки до обкръжението на Елена разказаха каква е причината тя да няма сериозна връзка и мъжете в живота й да я зарязват. И причината е, че идвал момент в отношенията им, в който тя ставала толкова собственически настроена, че приличала на обсебена от партньора си.

"Елена е готина, свястна е, умна е най-вече, но хване ли някого, се превръща в капан. Не оставя човека да диша, постоянно е около него, постоянно го "дебне" и започва да го задушава с любовта си. Извинявайте, но такова отношение омръзва, пък дори и да знаеш, че другият е луд от любов по теб. А и мъжете са така устроени, че видят ли такава жена, моментално изтрезняват и я разлюбват", коментират източниците.

Всъщност доказателството беше самият Евгени Генчев, който избра Валерия Георгиева пред Елена именно заради това. Валерия може да е рязка и дори груба, но му даваше да диша и показваше, че спокойно може да мине и без него.