Иконата на френското кино Бриджит Бардо е на достолепните 88 години

Световните агенции разпространиха новината, че легендарната актриса от 20-те години на миналия век е  спряла да диша. И заради това вдигнали на крак Спешна помощ, която отишла в резиденцията й в Сен Тропе. Само че лекарите били толкова ошашавени, че сбъркали адреса, доверява горещата клюка.

Иначе линейката тръгнала на секундата,след като сигнала бил подаден.Съпругът й Бернар д, Ормале потвърдил новата и обяснил какво се случило малко след инцидента в резиденцията им в Сен Тропе.

Съпругът на кинолегендата разкрива, че малко след 9 часа сутринта Бриджит имала проблеми с дишането. След като подали сигнал до Спешна помощ, линейката дошла със закъснение, защото сбъркала адреса. Лекарите подали кислород на актрисата и останали да я наблюдават.

Актрисата е участвала в 47 филма, като напуска киноиндустрията през 70-години на миналия век.

Родена и израснала в Париж, Бриджит Бардо първо е била балерина, преди да стане модел и актриса.

Тя е само на 15, когато краси корицата на известно модно издание, след което влиза в актьорството. На 18 среща първия си съпруг , режисьора Роже Вадим, който е на 24. Въпреки че техните са против този брак, те се венчават.На следващата година се развеждат, а тя се прославя като световен секс символ.

Името й е свързано с не един и двама красавици, включително с това на Ален Делон.След като се оттегли от киното, Бриджит Бардо  създаде фондация за защита на животните.