След двата си грандиозни провала „Дякон Левски“ и „Ботев“ може да се каже, че голямото кино за Максим Генчев приключи. Критиките към режисьора са толкова големи, че вече малцина са тези, които биха рискували, като инвестират в негов филм.

Говори се, че след последната му издънка с „Ботев“ инвеститорите рязко са се отдръпнали от Генчев. Вече никой не искал да работи с него.

В момента Максим подготвя нов исторически филм и той отново е от онази епоха, на 19-ти век. Заглавието му е „Караджата“ и е посветен на Стефан Караджа.

На всичкото отгоре режисьорът продължава да става за смях и извън киното. Нелепите му изказвания все повече отблъскват народа от него и го срамят.

Преди няколко дни например Максим „оплю“ Джон Малкович, който е всепризнат по цял свят. Каза, че не ставал за театър и не бил нищо особено като актьор. Той не би го наел за свой филм.

Да се чуди човек как 68-годишен мъж може да се държи като 18-годишен тийнейджър и да говори първото, което му дойде наум. Най-лошото при Максим Генчев е, че той не търпи никаква критика и когато някой го атакува за филмите му, става агресивен и дори обижда.

Преди 8 години, след като излезе „Дякон Левски“, беше гост в студиото на „Преди обед“ по БТВ и каза в прав текст на Сашо Кадиев „ти не си българин, не разбираш от български патриотизъм“. Водещият се обиди, защото действително има малко албанска кръв, но винаги се е имал за напълно чист българин.

Кариерата като режисьор на Максим Генчев върви към пълен крах. Досега филмите му се отличиха с посредствена актьорска игра и исторически неточности.

Източник: Crimesbg.com