Реновираният кралски имот в Уела предизвика напрежение в семейството на Чарлз. Ако се доверим на слуховете, кралят вече ще си плаща за отдих там. Решението на Уилям било категорично – щял да отдава баровското местенце под наем. Въпреки че баща му и мащехата му Камила редовно почивали в Уелс през лятото, поне в продължение на две седмици, ситуацията много скоро може да се промени.

Принцът смятал да получава пари от красивата вила и твърдо се обявил против това кралят да оставя багажа си на съхранение за през цялата година. Разговорът между двамата по темата безкрайно засегнал Чарлз, а идеята да плаща наем, никак не му се понравила. В крайна сметка обаче той се примирил с решението и от тук насетне наистина щял да се бръква за удоволствието да се възползва от имотите на семейството.

Така обществото май ще трябва да приеме, че и в най-добрите фамилии накрая говорим за пари. Въпреки факта, че може да си позволи всичко, Уилям намери начин да попълва дупките в бюджета си с най-неочаквания вариант. Идеята да обвържеш баща си да ти плаща наем, не изглежда особено рационална, предвид че все пак на него дължиш всичко в приказния си живот.