Крал Чарлз Трети е клекнал пред Хари и Меган Маркъл

Догодина, на 6 май, ще бъде официалната му коронация и той законно ще стане монарх.

Херцозите на Съсекс ще бъдат поканени на церемонията по коронацията, въпреки скандалната документална поредица за проблемите в английския кралски двор.

Хари и Меган може да присъстват на церемонията, стига да искат, но все ни до получени данни  получили ли са поканата, съобщават английските таблоиди.

Списъкът на присъстващите в Уестминстърската църква ще е готов в следващите месеци. Но според анонимен източник всички членове на кралската семейство са поканени. Без изключение, в тази връзка също Хари и Меган Маркъл.

Все още от Бъкингамския дворец не е получен коментар. Но според източника кралят заявил, че „обича еднакво и двамата си сина“.

Само че гостуването на Меган и Хари остава под въпрок. Защото точно в деня на коронацията на Чарлз е рождения ден на сина им Арчи. Тогава той става на четири и вероятно семейството ще остане в Америка за празника.

В един от поредните епизоди за раздорите в монархическото семейство Принц Хари твърди, че брат му Уилям му е крещял. Това се случило на върха в имението Сандрингам, преди две лета. Причината била, че двойката обсъждала варианта да абдикират от кралските длъжности.

Няма официална реакция от краля и двореца за скандалната документална поредица на Меган и Хари. Но Чарлз не губел надежда за помирение с по-малкия си син.