На 5 март бе открита мъртва поп фолк певицата Мария Георгиева

Тялото й  е намерено пред блока й , а първоначалната версия е, че 34-годишната жена е скочила  и се е самоубила.

Тъжната случка се разиграла в квартал „Кючук Париж“,  а сигналът е подаден в 10 часа вечерта от граждани.Екипи на полицията и Бърза помощ са пристигнали на мястото на трагедията, но само установили смъртта на младата жена.

Мария оставя две деца сираци,  а версията за смъртта й е противоречива. Тя е родена в Димитровград, но идва да живее в Пловдив. В Града на тепетата тегли кредит и закупува жилище в пловдивския квартал „Кючук Париж“.

Мария не е имала финансови проблеми. Тя отваря фризьорски салон и е била добре материално. Според справките редовно си е погасявала борча към жилището си.

Причината за смъртта й се разследва, но близки и роднини са убедени, че сама не си е сложила край на живота си.

„Мария бе борбена жена. Не би оставила сама двете си деца, нито да посегне на живота си. Друг й е  „помогнал“ да сложи край на живота си“, убедени са нейните роднини.

В подкрепа на тезата има няколко съмнителни обстоятелства. В дома й пералнята работела,  а входната врата зеела. Минути преди да скочи от балкона, разговаряли с майка й по телефона. Близките й твърдят, че Мария не би оставила вратата си отворена.

В миналото Мария извивала глас като поп фолк певица. Била и една от предизвикателното трио „Спасителките“, което има няколко известни песни.Другата й колежка от триото Атанаска Гаркакова също умира при странни обстоятелства и официалната версия е самоубийство.