Последните няколко месеца в публичното пространство се разигра скандална история сред артистичните среди. Започнала сякаш внезапно, сагата стартира актрисата и художни Диана Димитрова, тя сподели снимки от преди години, където изглежда посинена и пребита. Загатна на образа на насилника си.

След като се досетихме, че това ще е Вергов, нещата ескалираха до съдебни обвинения. И след мясеци мълчание, Юлиян Вергов отговори на удара, че повечето са лъжи, нямало насилие, но много гняв към Диана, заради тайни гласови и текстови съобщения от Диана към неговата единствен адъщеря. И макар това да обяснява неприятните чувства към колежката му, никак не е причина за крайни действия, мнозина го оправдават, а други коментират, че си има начин за търсене на справедливост.

Но най-вече защитата на светлокосия артист дойде от нвегови колеги - Ваня Щерева, Бахаров, Ралица Паскалева, Георги Тошев, голяма част от гилдията по различен начин сякаш заема страната на Вергов.

Скандалът определено вече буди съмнение и това постоянно присъствиен атемата в пространството показва съмнения и в двете версии, но лошото е че двама симпатични, талантливи души наистина развалят репутацията си доста бързо.