Кога сладкото е полезно за организма ни и кога или по-скоро кой видове подсладители за опасни.

Да, сладките неща са любими на мнозина от нас, но знаем, че от тях се пълнее и освен това честата им употреба вреди дори. Нека започнем с най-полезния подсладител, с най-ценното дадено ни от природата. Това е меда. Освен това природата ни е дала и кленовия сироп, също сладък и богат на полезни съставки, чиято прекомерна употреба, обаче може да попречи на организма ни да се чувства добре. [caption id="attachment_391442" align="alignleft" width="209"] Нека подсладим кафето с малко мед, а не с изкуствена сладост днес[/caption] Продължаваме, следва захарта и тук на първо място ще споменем кафявата, захарта известна и като името меласа, по-тъмна и тежка от бялата захар. Меласата има различен мирис и вкус и не можем да я объркаме с оцветената бяла, която се п предлага по магазините, коментират и от изданието "Лайфстайл". С;едва бялата захар, рафинираната, по-евтина и разбира се по-опасна за теглото и здравето ни най-често употребяваната бяла захар. И все пак има един подсладител, най-евтиния последните години, използван активно в хранително-вкусовата индустрия, който е най-опасен за нашето здраве и се среща в десерти, тестени храни, хляб и още много - фруктозния-глюкозен сироп. Това е химия или ГМО версия на сладкото нещо, от което със сигурност здравето ни не печели, нека внимаваме с подсладителите си, за нас и нещата, които децата ни консумират ежедневно, вредите са големи и сериозни също.