В летните горещини, бившият премиер Кирил Петков се храни предимно с плодове и зеленчуци, най-много да хапне и някой таратор. Преди броени дни той бил засечен да влиза в столичен супермаркет, откъдето си купил 3 шепи череши за обяд.

 

Лидерът на ПП влязъл в магазина във видимо добро настроение, пременен със сако. След като откъснал найлоново пликче, започнал да пълни с добре узрели череши от наредените една до друга щайги. Черешите са богати на витамин С, колаген и флавоноиди, а на всичкото отгоре, са сладки и засищащи. В този ред на мисли, специалистите по здравословно хранене ги определят като идеална храна за хора, които искат да са красиви и слаби.

След като събрал 300-400 гр. череши от касетките, Петков се запътил с бодра крачка към касата. За негов лош късмет обаче там точно се била заформила голяма опашка. Въпреки това 44-годишният ексминистър-председател не помръкнал, а дори видял шанс да опознае електоралните нагласи преди задаващите се нови предсрочни избори наесен. Докато през цялото време се усмихвал чистосърдечно, подхвърлил няколко реплики към хората около себе си.

 

Макар половинката му Линда да е изкусна сладкарка, той избягва тестените изкушения през топлите месеци. Харвардският възпитаник неслучайно е сред най-елегантните ни политици – под дрехите му няма и грам наднормено тегло.

Източник: Уикенд