В  последната си официална визита Кейт Мидълтън отново засия пред всички и то с любимо за Даяна бижу. Преди години Лейди Даяна беше станала известна с едно от уникалните си бижута - чоукърът  с изумруд и диаманти.

В Бостън по повод наградата, която принца Уилям основа през 2020 г. - Earthshot в опит за справяне с климатичните промени и вредите нанесени на околната ни среда, Кейт и Уилям бяха официални гости. 

Изумруденият чоукър всъщност е подарен на кралица Мери чак от Индия още през далечната 1911 г. а после Елизабет Втора го дава на Даяна при брака й с нейния син- наследника на трона.

След смъртта на Даяна синовете й получиха като наследство част от бижутата на принцеса Даяна. А те ги предадоха на своите половинки. А този път Кейт направи прекрасен избор - съчета тази невероятна зелена прелест с дълга и стилна зелена рокля под наем, Кейт ползва платформа за отдаване под наем на дизайнерски рокли в Обединеното кралство. С това прави и препратка към събитието посветено на опазване на ресурсите и по-малко разхишения. 

Интересен факт е, че преди време Даяна обичаше да си слага диамантения чоукър не само на врата като огърлица, но и понякога като диадема на главата, предпочиташе така, изглеждаше нестандартна и на Даяна й допадаше как стои на лицето й. 

Години по-късно кейт възроди спонема на почитателите с това бижу, съчетано с изящната визия на Кейт Мидълтън