Кейт Мидълтън е очарование и класа, невероятният й вкус често изненадва мнозина, но най-вече се харесва на множеството фенове, обикновени хора, които й се възхищават.

Принцесата не веднъж е съчетавала маркови дрехи и не толкова популярни като марки или цена дребни аксесоари. Макар да ги съчетава добре, посланието е ясно, има класа, но е близо до хората, не цели да живее и демонстрира надмощие напротив харесва нещата, които всяка една нормална млада дама би носила.

Катрин Мидълтън естествено е модел за подражание за мнозина, а точно чрез облеклото си тя прави известни понякога млади надежди в света на модата, обича да дава популярност на неизвестни до тогава дизайнери, шивачи и стилисти, за да им помогне.

Последната й изява наскоро отново беше в нейния стил, тя показа новата си бежова рокля и палто в есенни тонове на модната фирма Max Mara.

За сметка на това обеците й бяха в същия цвят, но струват едва няколко евро, носени са и преди на някои нейни публични изяви, Кейт не парадира с възможностите си, затова много хора я предпочетоха пред другата съпруга на кралските наследници - Меган Маркъл, която още през първата година от престоя си в семейството похарчи колосални суми за дрехи и аксесоари, модни колекции и за цялостния си имидж. Това изобщо не бе прието добре от британците, както вече знаем.