Кеворк Кеворкян с директен и силен коментар за Слави Трифонов!Големият Кеворк Кеворкян

не пропусна да наточи перото си и за шоумен номер едно Слави Трифонов. Макар преди години да го нарече Папата на шоубизнеса, днес Кеворк е по-скоро криничен към Дългия. [caption id="attachment_410074" align="alignright" width="300"]Слави Трифонов Кеворк Кеворкян критикува Слави Трифонов[/caption] И не пропусна да му посочи как "не се прави"... Коментарът му е остър и директен. Предаваме ви го с известни съкращения: "Преди няколко дни видях по телевизията част от концерта на Слави в Лондон. Беше внушително зрелище, публиката беше истински въодушевена, струва ми се, че подобна екзалтация в момента не може да предизвика никой друг, освен Слави. Имаше зрители и от други европейски градове. Едно момиче каза, че за нея „Слави е религия“. Не знам как са преминали кастингите на Слави за „нови“ политици, обаче въпросното момиче, например, е направо готово за мястото на Екатерина Захариева, за която пък Падишахът/Бойко не само е религия, ами направо Господ.

Очевидно е, че с концертите си Слави успява да провокира внушителна енергия – обаче въпросът е, може ли тя да се превърне в политика? Или ще си остане само една притурка – макар и шумна, заразителна и въздействаща – към видимите колебания на Слави.

„Системата ни убива“ – казва той, и изглежда, че е доволен да си остане при тази констатация. Впрочем, тя е взета назаем от майките на деца с увреждания. При тях обаче този повик е естествен, той излиза направо от сърцето им, докато при Слави се нуждае от продължение. То обаче липсва. Така Слави само помпа енергията на публиката срещу „системата“/днешната политика, която очевидно се приема от мнозина като несъстоятелна, нечленоразделна, неморална и пр. Добре, но какво следва? Ако не получи ясен отговор на този въпрос, публиката скоро ще се досети, ако вече не се е досетила, че Слави просто пощипва мускулите на Падишаха, нищо повече. Атакува Системата, но понеже не предлага нищо конкретно, по никакъв начин не уврежда интересите на Падишаха. Е, да, някои ще кажат, че Слави предлага мажоритарна избирателна система и дори успя да произведе един впечатляващ референдум. И какво от това – има ли все още хора, които да не са разбрали, че Преходът натика в калта ценностната система на Времето, извърши истински геноцид над Общата Памет, обедни и унижи до крайна степен Народа. И днес трудно ще откриете достатъчно свестни хора, готови да се превърнат в безкористни политици. Политическата Секта се погрижи и за това.... ***** Партия, партийно строителство – тоест, богата концертна програма, Слави фронтално в битката – това е политика. Другото е мрънкотене, което трябва да минава за политика. Разбирам колебанията на Слави - на него вероятно му е по-забавно да дърпа дявола за опашката иззад кулисите... ****** Подразних се много, че Слави направи един значителен, разкошен дарителски жест към децата с увреждания, но медиите само прошумяха нещичко. Иначе щедро отразяват всевъзможните балове на нашите потурнаци. Както винаги, българското „Благодаря“ се изчерпва с ругатнята „Имал – дал!“ А и на концерта в Лондон реакцията не беше, каквато очаквах – зрителите сякаш бяха обсебени единствено от веселието. Дали и това не плаши Слави, когато се оглежда пред портите на Ада/политиката?", написа Кеворк Кеворкян.