Кевин е вече над 65 г., а доста по-младата му жена Кристин Баумгартнер поиска развод от него и съвместно попечителство, но не и издръжка за нея.

Сега тя иска повече пари за идръжката на трите им деца, с идеята че не е финансово обезпечена и поради това, децата не могат постоянно да се местят и да сменят дом и среда, затова тя иска над сто хиляди долара месечно за поддържане стандарта на живот на децата им.

Кевин Костнър и неговите адвокати подозиратм, че все по-голямата издръжка е поради факта, че Кристин Баумгартнер ежемесечно ползва скъпи козметични процедури, които са толкова важни за нея.

От своя страна нейните юристи опровергават и казват, че трите деца изискват множество допълнителни уроци, спортни тренировки в ежедневния си ритъм на живот и това коства много финанси, а не би било редно тези техни занимания да се прекратяват поради развод на родителите им.

Сагата се засилва и макар щастливи до преди, това е поредната звездна двойка с остри обвинения един към друг, ситуацията се затяга.