Катя от Ритон била цензурирана заради големите си бомби!

Пищните форми на Катя от Ритон се оказали една от причините дуетът да бъде свален от ефир преди години. Това разкрива към днешна дата Здравко от легендарния тим. [caption id="attachment_435087" align="alignright" width="300"]Катя от Ритон Катя от Ритон стряскала пуританите с бомбите си[/caption] „В самото начало на певческата ни кариера имахме много забрани. Дори ни сваляха от ефир, защото сме прекалено атрактивни”, спомня си певецът. В зората на кариерата си двамата са канени да гостуват в предаването „Всяка неделя”, което води Янчо Таков по онова време. Оказва се обаче, че заради екстравагантния им външен вид, участието им е отменено от цензурата. „Точно се бяхме върнали от чужбина и явно сме изглеждали различни, защото ни махнаха от „Всяка неделя”. И как стана това? Ами наша позната, работеше като тонрежисьор в предаването, дойде и ни каза: „Да не ви отчайвам, но Янчо нареди да ви свалят от ефир, защото сте прекалено екстравагантни с прилепнали дрехи”.

Според жената по този начин изпъквали красивите заоблености на Катето, която и сега има най-впечатляващите естествени форми сред певиците у нас.

А ние току-що се бяхме върнали от Полша и имахме много сценични костюми. Тогава се разплакахме и двамата, бяхме съвсем млади изпълнители. Не беше приятно, макар днес да се връщаме към това с усмивка”, казва още Здравко. Според Катя двамата остават толкова години любимци на публиката, защото не пеят политически песни. И не се оплакват прекалено. „Това ни запази от много грешки, а честно казано, тогава нямаш много право да отказваш песни. Все пак ние не можем да се оплачем. Да, ограничавали са ни, доколкото са ограничавали и всичките ни колеги. Но нещата не са били толкова трагични”, споделя певицата, пише вестник „България днес”. Двамата с умиление споделят и за приятелството си с Филип Киркоров. Катя признава, че родителите му са били семейни приятели с нейните и покрай това и те се сприятелили с него. Баба му била изключително грижовна към малчугана и редовно гостувала в семейния дом на Катя. „Веднъж дойдоха вкъщи, а тя извади негови снимки от държавно фото–с къдрава косичка, синьо сако и папийонка, и каза: „Ето това е, той ще става звезда!” Викам: „Бре, чак пък звезда!”. А то какво се случи – той наистина стана звезда. Е, все пак има и талант Филип, така е. Радваме му се”, казва още Катя. И двамата със Здравко са категорични, че ще присъстват на сватбата на Киркоров, когато се случи тук, у нас.