След  новината, че Чарлз III е с диагноза за раково заболяване (а по някаква причина видът рак се пази в строга тайна), всички някак си забравиха, че Кейт Мидълтън също наскоро претърпя някаква спешна операция.

И ако в случай на състоянието на краля представителите на двореца бяха възможно най-открити, тогава ситуацията с Кейт е забулена в  тайна.

Първо, фактът, че принцесата на Уелс е претърпяла мистериозна коремна операция, беше съобщен постфактум. Второ, хирургическата интервенция, както успяха да разберат журналистите, беше спешна. Трето, според официални изявления Катрин ще се възстанови „поне до Великден“ - тоест до началото на април. Като се има предвид, че принцесата беше хоспитализирана в средата на януари, възстановяването й ще отнеме близо 3 месеца. Така че явно не беше обикновен апендицит.

Сега вниманието на медиите все още е насочено към формално главния човек на кралството - Чарлз III. Представители на двореца не съобщават за състоянието на Кейт, а феновете могат само да гадаят какво се е случило с нея и как се чувства сега. Но сега се носят слухове, че положението не е розово.

Факт е, че принц Уилям, който трябваше да замести баща си по време на лечението му от рак, внезапно реши да си вземе почивка. Миналата сряда, 7 февруари, той проведе церемония по инвеститурата в замъка Уиндзор, връчвайки редица награди, а по-късно същата вечер присъства на гала в подкрепа на лондонската въздушна линейка. И реши, че му стига.

„Принцът даде да се разбере, че неговият приоритет е подкрепата на съпругата и семейството му в момента - и той не е поставил времева рамка за това. Той се върна на служба в сряда, но скоро няма да го видите отново“, каза източник пред Daily Mail.

Интернет потребителите веднага решиха, че Кейт е станала много по-зле, ако в такъв решаващ момент за страната Уилям все още е избрал да бъде с нея ден и нощ. Дворецът все още не е коментирал тези слухове или текущите обстоятелства като цяло.

Нека ви напомним, че според настоящия протокол, който беше актуализиран съвсем наскоро, са предвидени строги правила за действие в случай на недееспособност на краля. Според него принц Уилям трябва да стане главният представител на семейството. Освен това той (заедно с Кейт Мидълтън) вече е може би единственият, който се радва на истинската подкрепа и любов на британския народ.

Източник: Wday.ru