Известно е, че Кейт Мидълтън, херцогинята на Кеймбридж, ангажира децата си да работят в кухнята, а Камила, херцогинята на Корнуол, отглежда собствени плодове и зеленчуци със съпруга си Чарлз в имението Хайгроув.
Камила, херцогинята на Корнуол, е талантлив кулинарен специалист. Тя винаги е предпочитала обилната британска храна. Бившият кралски готвач Каролайн Роб казва в интервю за британска медия: „Те винаги са били много пестеливи. Ако бяхме приготвили печено агне в събота и имаше остатъци недоядено месо, в неделя херцогинята правеше с него овчарски пай.” Синът на Камила Том Паркър-Боулс е популярен автор на кулинарни книги, които се радват на огромен успех. Той неведнъж е споделял, че гозбите, които майка му е приготвяла в детството му, винаги са били източник на вдъхновение за него. Сред тях цитира запеканките с пилешко и зеленчуци, говеждите пържоли, печената сьомга, пайовете с месо и задължителното пържено пиле веднъж седмично. Херцогинята на Кеймбридж многократно е споменавала, че е почитател на пикантната храна. Децата й също обожават подправките. Пърженото пиле е другото популярно ястие в семейството на бъдещия престолонаследник. Кейт не само популяризира ползите от домашно приготвената храна в началното училище на сина си Джордж, но и разказва как учи децата си да готвят заедно с нея. „ Понякога правим домашна паста: Джордж пресява брашното, а Шарлот слага млякото и маслото. Те могат да правят разнообразни салати съвсем сами“, разказва Катрин. Съпругата на принц Хари също обича да готви, а неделната вечеря е едно от любимите й събития. Херцогинята на Съсекс твърди пред американската преса, че е голям фен на неделните вечери. Източник сп. Ева
Коментирай