Гинка Станчева няма мира и в отвъдното

Голямата актриса си отиде преди година, на 90 години, но не може да бъде погребана повече от дванадесет месеца.

Легендарната актриса си отиде от този свят на 4 февруари миналата година.Тленните й останки се съхраняваха от единствената й дъщеря Ермелина Пейчева.

Тя бе твърдо решена да положи урната с праха на майка си в Алеята на творците на Централните софийски гробища.Но при условие след като бъде готов паметника й.

Тя поръчала на софийска фирма да изработи специална надгробна плоча от мрамор и черен гранит, за което броила хиляди левове.

Цяла година обаче те я мотаели и не изпълнили поръчката. Постъпили нечестно и непрофесионално. В края на краищата той бил готов през февруари тази година. Дъщеря й направила панихида и положила урната в гроба й.

На ритуала присъствали шепа хора, а мнозина от гилдията изобщо не се сетили за годишнината на колежката си Гинка Станчева.

Звездата от „Любимец 13“ и „Специалист по всичко“ си отиде огорчена от ресорното министерство, като не й отпусна персонална пенсия.

До последно тя разчиташе на дъщеря си, за да оцелява. Дъщеря й Ермелина е дългогодишен дипломат в Рим и бе подсигурила всичко необходимо, за да живее майка й добре.

През последните месеци от живота си Гинка Станчева имаше сериозни проблеми с краката заради вътрешни вени.Въпреки че се лекуваше при най-добрите специалисти, тя се предвижваше трудно.

Източник: Ретро, Crimesbg.com