Светът се прости с кралицата на рокендрола Тина Търнър

Певицата напусна този свят на 24 май, на 83 годишна възраст. Тя почина в имението си в Швейцария, като е оставила в наследство 250 милиона долара.

Първоначалната новина бе, че звездата е починала от неизвестна болест. Но представител на певицата е хвърлил светлина и е заявил, че американската певица се е споминала от естествена смърт.

Въпреки че имаше нечовешка виталност, хъс за живот и палеше феновете, певицата е страдала от тежки болести. Преди да почине, на музикалната икона й е поставена диагноза рак на червата. През 2016 година й е открита бъбречна недостатъчност, прекарва и инсулт. Вторият й съпруг Елвин Бах я спасява със своя бъбрек. За 20 години по-младия от нея германски германски продуцент се жени на 74 годишна възраст.Но са й били необходими около 30 години, за да се реши да сключи втори брак. Понеже първия й мъж Айк Търнър  я малтретира физически и психически.

От брака си с Айк има един син Рон, който умира от  усложнения на рак на дебелото черво и сърдечни проблеми, на 63.Първият й син Крейг пък се застрелва през 2018 година, на 59.Той е от връзката й със саксофониста Реймънд Хил.Айк Търнър умира от свръхдоза през 2007 година.Пред сватбата си с  Айк осиновява две от децата му.

Въпреки неудачите в личен план, родената като Ана Мей Бълок има зашеметяваща кариера. Мощен глас, 11 пъти номинации за  „Грами“, звезда от световна величина. Тина Търнър оставя невероятно наследство-музиката и своята безгранична любов към живота и милионите си фенове.