Иван Лечев рядко говори за личния си живот

Но сега треньорът от „Гласът на България“ проговори дали е имал афера с голямата Лили Иванова. Той пази мълчание за този период от живота си, но една от участничките в песенното шоу го принуди да се разприказва. Това се случи след изпълнението на Гергана Стоянова от старопрестолния град, която изпълни песента „Покруса“ от репертоара на естрадната прима.

Лечев остана впечатлен от изпълнението на момичето, а то избра да отиде в неговия отбор. Иван Лечев е имал не само професионални, но и лични отношения с дивата от Кубрат. По това време той бил на 30, а Лили Иванова-на 47. Двамата никога не заживели под един покрив, нито стигнали до брак.Но музикантът сериозно повлиява на репертоара на певицата.Тогава звездата записва не малко рок парчета, дори издава албум, който не се приема добре от почитателите й, свикнали със специфичното й пеене.

„Да, имахме афера с Лили Иванова. Но се разделихме, защото се изчерпа творческия ни контакт.Тя постепенно се разделя с всички хора, с които е работила през годините. Но в нашия случай я напуснах . Не сме се карали, в любезни отношения сме с нея“, призна музикантът.

Иван Лечев има зад гърба си четири брака, като първия сключва когато е едва на 19. От две от съпругите си има синове.