Ето защо няма да гледаме концерт на Лили Иванова по телевизията!И тази година родните телевизии

включиха в програмите си коледни концерти. Зрителите имаха възможността да гледат и слушат Веселин Маринов, Любо Киров, дует „Ритон” и други звезди на българската музика. [caption id="attachment_437786" align="alignright" width="216"]Лили Иванова Лили Иванова забранява да снимат изявите й от години[/caption] Mнозина обаче се запитаха защо не видяхме кадри от големите концерти на Лили Иванова в зала 1 на НДК, с които завърши националното й турне през декември? Изявите на естрадната прима пожънаха огромен успех, а билетите бяха разпродадени още в средата на ноемрви.

Запознати издават, че от 7 години звездата изрично е забранила да се правят снимки по време на концертите й. До почитателите й достигат само фотоси, които са одобрени предварително от нея и са преминали през допълнителна обработка с фотошоп.

По време на сценичните й изяви не е позволено и заснемането на видеоклипове - поради тази причина едва ли скоро ще видим неин концерт по телевизията. Известно е, че музикалната легенда е много суетна и се грижи за външния си вид, макар че вече е на 80. Тя изтръпвала само при мисълта, че някой може да я снима в неподходяща поза и да изтъкне недостатъците по лицето и тялото й.

Лили държала винаги да се представя в най-добрата си светлина и не допускала случайни кадри да изтичат в мрежата.

Проверка на вестник „Уикенд” установи, че последният концерт на Иванова, излъчен в национален ефир, е бил този в „Арена Армеец” през 2012 година. Видеоматериалът обаче минал през няколко монтажа и обработки – едва тогава получил специално одобрение от изпълнителката на „Ветрове”. Събитието в „Арена Армеец” бе важен момент в кариерата на примата, която събра близо 15 000 души. Билетите бяха разпродадени седмици предварително. Лили пя над 3 часа с оркестър от 30 души и се представи впечатляващо.

„Ако не се притеснявам, няма смисъл да излизам на сцената изобщо. Не е важно какво ще остане в мен, а в публиката, защото без нея аз не мога да изкарам своята емоция”, коментира тогава звездата, която винаги е поставяла музиката на първо място в сърцето си.

Концертът й в „Арена Армеец” бе излъчен на 24 декември 2012 г. по Би Ти Ви, но едва ли зрителите ще могат да се насладят на легендата на малкия екран отново. Който иска да слуша изпълненията й, ще трябва да си купи билет за нейно участие и да я гледа на живо. Легендата се е зарекла нито един неин концерт повече да не се предава по електронните медии.