Илиана Раева сън не спи заради световното по художествена гимнастика!Златното момиче Илиана Раева

е в стихията си, а адреналинът й удря тавана. Разбира се, причината е стартиралото световно първенство по художествена гимнастика в София. [caption id="attachment_412838" align="alignright" width="240"]Илиана Раева Илиана Раева сън не спи заради своите златни момичета[/caption] Раева, която е президент на БФХГ призна, че е изключително доволна от представянето на българските гимнастички Катрин Тасева, Невяна Владинова и Боряна Калейн в първите два дни на световното първенство в София. Тасева зае седмо и осмо място на финалите на обръч и топка. Калейн се нареди четвърта на обръч, а Владинова е седма на топка във втория ден на шампионата.

"И трите момичетата направиха един изключителен възход през последната година и печелеха медали от големи състезания. На световно първенство имаме медалист единствено до този момент Невяна Владинова.

Станахме свидетели на една изключителна конкуренция и много силна игра на медалистите. Може би това, че те видяха, че могат да печелят медали. Може би това, че е световно първенство, че е в България в крайна сметка оказа влияние за тяхното вълнение.

Много съм щастлива от представянето на Боряна Калейн. Ако не беше направила тази много груба грешка тя с начина, по който игра, аз очаквах една оценка много близка до 20.000. Катрин Тасева показа една много силна игра като многобоец за отборното, Невяна също.

Имаха неточности и двете, Катрин сега допусна грешки. Може би и умората, може би и голямото желание на всяка цена да спечелят медали, оказа влияние. Може би нямат всъщност още тази опитност на световни първенства, защото винаги на световно първенство психиката на един състезател реагира по съвсем различен начин, отколкото на едно друго състезание. Където обаче също са много важни медалите", сподели Раева след финалите на обръч и топка.

"Много ви моля никакви драми да не правите. Нищо не е станало толкова страшно. Казах на момичетата да си вдигнат главите, че направиха един огромен скок в своето развитие, че трябва да се радват на това, което показват - на силата, на моженето си.

В момента всяка една от трите при една безгрешна игра може да вземе медал. Но искам да уточня, че безгрешната игра не е да си уловиш уреда. А да си направиш абсолютно всички елементи, ротации, трудности и т.н.

Много вярвам на тези момичета и много се гордея с всичко, което постигнаха през тази година. България е днес е втора в отборното класиране, а ние такова нещо не сме имали от 15 години.

Аз съм много доволна от момичетата, На Боряна Калейн й трябва рутина, а на другите две момичета още самочувствие и мисля, че всичко ще си дойде на мястото", коментира развълнувана Илиана Раева.