Тези дни (на 15 март) славната Илиана Раева отпразнува своя 60-ти юбилей. Тя е жена щастлива от живота, с 40-годишен брак с Наско Сираков, две дъщери и три внучки. И разбира се не на последно място – изключително успешна в спорта. Нещо повече „Златното момиче“ не само се превърна в „златен президент“, а стана и първата фигура в художествената гимнастика със злато като състезател, треньор и ръководител на федерация.

 

Илиана орисана да бори демони и рускини

Големият подарък за юбилея й подрани малко – под нейно управление българската художествена гимнастика записа най-голямото си постижение в историята – първа олимпийска титла. На игрите в Токио българският ансамбъл грабна златните медали и сложи край на досегашната руска хегемония. Самата Илиана Раева признава, че това за нея не е било просто мечта, а обсебваща идея.

 

Този успех обаче отприщи свирепа вражда с шефката на руската федерация – 74-годишната Ирина Винер, чиято кална уста изкара постижението на момичетата ни съдийска аванта и нарочен удар по руския спорт. Наскоро обаче Илиана постигна сладък личен реванш над истеричната бабичка, която бе отстранена от международни състезания под егидата на Световната федерация по художествена гимнастика (ФИГ) не само заради нелепия си вой, а и заради близостта си с агресора Владимир Путин.

 

Раева, която брани гимнастичките си като майка орлица, също има пръст в отстраняването на Винер с дебелите си връзки по високите етажи на централата ФИГ. Изглежда още от самото начало на славната й кариера е орисана да се бори с руската гимнастика.

 

Съпругът й Наско Сираков пък разкрива, че дива жена като нея се укротява само със се*с. и двамата си спомнят за ревността й – когато Наско се прибирал позакъснял от някоя вечеринка, ревността на Илиана избухвала като вулкана Везувий. Наред с крясъците, тя потрошавала всички кухненски съдове, а на следващия ден тичала да купи нови, защото нямали нито в какво да се нахранят, нито от какво да пият. Именно в тези случаи Наско гасял пожарите със се*с.

 

Илиана обаче не само трошала съдове и нарязвала дрехите му, а и порила дюшеците. Веднъж дори изхвърлила куфара му от 17-я етаж на блока. Казано с други думи – първите години от брака им били огън и жупел. Точно поради тази причина всички предвиждали, че бракът им ще продължи не повече от 2-3 години, но както се вижда, много са сгрешили.

 

Когато Наско отива да играе в испанския „Сарагоса“ над семейството им сякаш тегне тежка  прокоба – по-голямата им дъщеря Славея се буди всяка нощ плувнала в пот, а по-малката Виолета, ставала посред нощ с истерични писъци и рев, сякаш била обладана от демон. Водили ги на лекар, но не открили нищо притеснително. Накрая отишли при Ванга, която им дала светена вода със заръката всички да пият от нея и скоро всичко се наредило.

Източник: Уикенд