И Милко Калайджиев се облажи от еврофондовете!Милко Калайджиев се е облажил

от еврофондовете. Брюкселските пари потекли към сметките на фолкветерана, след като кандидатствал и спечелил проект по Програмата „Развитие на селските райони“. [caption id="attachment_424580" align="alignright" width="300"]Милко Калайджиев Милко Калайджиев вдигна палат с пари от Европа[/caption] По съвет на свои приятели бизнесмени откривателят на чалга звезди се отдръпнал от музиката и нагазил в едрия бизнес. Неотдавна експерти по европрограмите го светнали как да получи пари за свой имот в село Мезек. Заради средновековните крепости, двете тракийски гробници и хубавото вино регионът е идеален за развитие на селски туризъм.

Така Калайджиев кандидатствал и бил одобрен по европроект. На мястото вдигнал палат, чиято постройка е изцяло в битов стил. И се води къща за гости, в която всеки може да почива срещу 80-100 лева на нощ.

Тя е на два етажа и макар да е във възрожденска стилистика, отвътре е обзаведена с уреди и мебели последна мода. В рекламната й обява дори е написано, че ако решите да резервирате стая там, при пристигането на прага ще ви посрещне лично самият Милко. Малко известен факт е, че през последните години звездата на „Като две капки вода“ е оставил певческата си кариера на заден план. И е ограничил участието си на музикалния подиум до минимум, отдавайки се на бизнес начинания. Къщата за гости съвсем не е единственият му източник на доходи, с които той издържа трима синове и съпруга. В родния си Свиленград Калайджиев стопанисва язовир, отглежда дини и върти заведение. Освен че самият той вече се разграничава от чалга средите, синовете му също не са избрали да тръгнат по неговия път. Милко има един разтрогнат брак зад гърба си, а наследникът му от първата му жена е вече голям мъж със свой бизнес. От втората си половинка Маргарита, която е 22 години по-млада от него, Калайджиев е баща на близнаците Алекс и Антонио. Миналата година те бяха абитуриенти, но вместо да се забавляват, залягаха здраво над учебниците, за да ги приемат да учат висше образование. Алекс се гласи за доктор и следва медицина в Плевен, а Антонио – архитектура в София.