Георги Софкин издъхна навръх Деня на будителите

Най-известният малък човек в България изпадна в кома, от която не се събуди. Подобно на ексцентричния писател и светски лъв Любомир Милчев-Денди и той почина нелепо. Миналата година Денди бе открит пребит в дома си, бе откаран в болница, но въпреки грижите и последвалите операции, почина. Смъртта му продължава да тъне в мистерия.Има доста версии, които са в широка амплитуда от нещастен случай до зверско убийство.

Но всички доказателства сочат, че Георги Софкин не е убит. Над него не е извършено престъпно деяние, довело до края му. Малкият човек е открит в почти безпомощно състояние и веднага откаран в старозагорската университетска болница, където по-късно починал.

И Денди, и Георги Софкин почиват вследствие получена черепно-мозъчна травма. И двамата са почитатели на чашката. Но ако все още неизвестните около смъртта на Любомир Милчев остават неизяснени, при малкия човек те са ясни.

Според разследващите смъртта на джуджето не е следствие криминално деяние, а заради нелеп инцидент.

63-годишният мъж получил смъртоносните наранявания по главата си, защото бил мотан до козирката. Според очевидци Софкин е залитал по улиците на града. След което вероятно е последвало фаталното падане и той нараним така главата си, че изпаднал в кома и последвала смъртта.

Георги Софкин останал без наследственото си жилище, заради влязла в сила присъда. В резултат малкия човек се пропил и се издържал от подаяния.

Източник: Лупа.бг