Актрисата и модел Брук Шийлдс също сподели история от миналото си, в която разказва как е била насилвана по време на първите години от кариерата си. Напоследък има бум на подобни истории най-вече сред Холивудските звезди. 

Сега отново Брук Шийлдс споделя как я е насилил мъж, когото познава още като много млада актриса търсеща роли. Замълчала за случката и сега не коментира името на човека, но споделя, че е грешка да не се говори за това. Смята, че за случаи като нейния казва, че не е никак добре жертвите да премълчават и да крият историите си.

Това са само част от нещата, за които говори в новия филм посветен на Брук Шийлдс, "Pretty Baby: Brooke Shields", чиято премиера беше на втория ден от филмовия фестивал озаглавен „Сънданс”. Звездата има много модни и кино изяви още в ранна възраст, прави провокативни сесии като момиче на 11 години. Подложена е на медийни атаки. След това става любимка на 80-те години сред кино и модните среди, лицето й е емблема на много марки.

Познаваме я и като половинката на легендарната тенис звезда Андре Агаси, но в очаквания нов филм, тя разказва още много неподозирани моменти от вълнуващата и житейска и професионална биография, неща, които малцина досега са знаели. 

Брук Шийлдс и днес има невероятна форма и изглежда идеално за своите 50 + години.