Христо Сираков шашна с откровения!Милионерът Христо Сираков

е един от най-желаните мъже в страната. Негова запазена марка са дългокраките моделки, откъдето идва и прякорът му Ицо Стоте манекенки. [caption id="attachment_428603" align="alignright" width="300"]Христо Сираков Христо Сираков постоянно е влюбен[/caption] Макар и побелял, вечният плебой твърди, че не се чувства стар и все още е готов да се пусне в горещи приключения, както и да търси истинската любов. Ето какво споделя в интервю за вестник „Уикенд“ бизнесменът.

- Кой е най-хубавият и най-лошият момент в живота ви?

- Трудно ми е да отсея нещата. С моя динамичен начин на живот имам много хубави и много лоши моменти. Както всички знаят, аз съм бил в затвора – дали заслужено или не, е отделен въпрос. Преживях и две големи катастрофи. Не съм ги забравил, но не мога да върна нещата обратно. Тези неща не бяха от хубавите моменти, но трябваше да намеря сили да продължа напред. Бил съм и женен, имам прекрасни деца, което е чудесно. Страхотни моменти преживявам с тях, прекрасни са. В бизнеса съм се качвал на върха и съм падал дори до под дъното, после пак съм се качвал и пак падал – така няколко пъти. Не смятам, че е било лошо, защото животът е красив с тези неща. Ако можеш да предвидиш какво ще ти се случи, няма смисъл да живееш.

- Кои са хората до вас, на които държите най-много?

- Майка ми – да ми е жива и здрава, децата, приятелите ми – истинските останаха малко, явно е, че те ще продължат да бъдат с мен във всеки един момент и от бъдещето.

- Как виждате себе си след десет години?

- Зная, че ще прозвучи нескромно, но се виждам щастлив, по същия начин като сега. Духът ми е на много високо ниво, държи ме млад и красив. Не съм си загубил още целия акъл, а само малка част от него (смее се – б.а.).

- Притеснявате ли се от старостта?

- Не, изобщо. Притесняват ме предателството, лъжата, завистта, злобата.

- Вярвате ли в любовта или сте от хората, които смятат, че тя съществува само в книгите и киното?

- Изключително много вярвам в любовта, на киното му нямам доверие. Влюбчив човек съм, стига да видя, че насреща има някой, който заслужава вниманието ми. Влюбчивостта не означава, че непрекъснато се влюбвам в някого или в нещо – нищо подобно. Влюбвам се, ако ми е интересно, мога и да обичам, което е много важно...

- Влюбен ли сте в момента?

- Мисля, че да.

- Харесвате ли си прякора Ицо Стоте манекенки?

- Голяма глупост е, да ви кажа честно. Това, че съм имал две жени – манекенки, от които имам деца, не ме прави изключителен любител на манекенките. Както повечето мъже, така и аз харесвам умни, красиви, благородни, грижовни и мили жени, които имат души. Всъщност, аз забелязвам душите на хората, а не тялото. Не деля душите на мъжки, на женски...

- Богат човек ли сте?

- Богат съм духовно. В материален аспект съм човек, който живее добре и парите му стигат. За мен те никога не са била самоцел, а средство да имам хубав живот. Парите ми се дължат на моя труд и на моя интелект, а не на схеми, кражби и далавери. Всичко съм постигнал с усилия, интелект и разбира се, късмет. Имало е и има много по-образовани и умни от мен, които обаче са нямали моя шанс.

- Как минава денят на богат мъж като вас?

- Сутрин към 9,30 отивам на работа и до 18 часа съм по задачи. Прибирам се и почивам цял час. След това около 20 часа отивам в някой изискан ресторант, където вечерям с приятели, смеем се, говорим си. Не стоя до късно по кръчмите, около полунощ съм си у дома.