Макар че се покрай погребението на Елизабет Втора, младите членове на династията се бяха сплотили и заедно бяха на всички почти церемонии. Бързо след това се оказа, че различията между краля и синовете са доста големи, освен това охладнелите отношения между Уилям и Хари също са напълно видими.

А сега стана ясно, че дори за идните зимни коледни дни Меган и Хари няма да бъдат част от семйните празненства. Коментира се, че една от възможните причини отново за влошените отношения да е предстоящата книга със спомени на Хари. За началото на 2023 г. се очаква да излезе книга от негово име, където ще има неприятни моменти описани, които се отнасят до всички членове на кралското семейство.

Обидата на фамилията е нормална, а зад това мнозина виждат прозиращото влияние на неговата половинка Меган Маркъл, Отделно от това съществуват множество спекулации около това как двойката на Меган и Хари поддържа един изкуствено висок стандарт, който реално не отговаря на техните възможности и това създава още напрежение около тях и отделно с другите членове на британската корона. Всеизвестно е, че Маган има много викоси изисквания за материалното си благосъстояние, което дразнеше множество британци още в началото на брака..