Оказва се, че българският плейбой Григор Димитров, е замесен в афера със самоубийство, разтърсило световния спорт. Става въпрос за самоубийството на 42-годишният бивш хокеист Константин Колцов, който се  се хвърли през прозореца на хотела си в Маями, докато Гришо задявал приятелката му Арина Сабаленка в самолета от Индиън Уелс за Флорида.

 

Дали Колцов се е самоубил заради предполагаема изневяра на гаджето му с нашия, или причината е друга – това към момента още не е ясно.

Трагедията се случва около полунощ в неделя срещу понеделник, 18 март. По данни на полицията в Маями, през нощта Колцов скочил от прозореца на стаята си в хотел „Сейнт Риджис Бал Харбър" и загинал на място. Няма данни за друго, освен за самоубийство, твърдят властите във Флорида.

 

Сигналът бил подаден в 0,39 часа местно време. Константин Колцов пристигнал в Маями, за да чака приятелката си- 25-годишната тенисистка от Беларус Арина Сабаленка. Предстоял й поредният турнир. Тя трябвало да кацне със самолета от Индиън Уелс, Калифорния, където преди това участва на друго състезание. Случайно или не, Арина се качва на борда заедно с Гришо, който също игра в Индиън Уелс. Там са и техните треньори, технически лица от щабовете, че даже и бащата на нашия Димитър Господинов. Цялата група се снима на пистата преди отлитането, а нашият плейбой дори е прегърнал разгърдената тенисистка.

 

Вътре в самолета 32-годишният Гришо и по-младата от него Арина взаимно се щракат в опасна близост един до друг. Българинът закачливо държи с ръка кичур от косата на световната №2 и го е повдигнал като трофеен скалп.

 

И двамата веднага пускат кадъра в социалните мрежи. „Летене със стил”, отбелязва Гришо. Съответно снимката бързо се оказва публикувана масово в електронните медии.

 

Кацат след девет часа полет в Маями. Все още не е ясно дали след пристигането им Сабаленка се е видяла с Колцов, или е нощувала някъде другаде, докато мъжът й е обмислял самоубийството. И къде въобще е била, вместо при него? Това, както и всички други обстоятелства, се разследват от полицията.

 

След трагедията Арина Сабаленка веднага изтри снимката си с Гришо и самолета от социалните мрежи. Въпреки прогнозите, че ще откаже участие в турнира, тенисистката от Беларус реши все пак, че ще играе в Маями въпреки гибелта на приятеля си.

Съобщи обаче, че няма да отговаря на никакви въпроси от журналистите.

 

След трагедията изплуваха два въпроса. Любовна драма ли е причината за решението на Константин Колцов да сложи край на живота си? И замесен ли е по някакъв начин Григор. Димитров?

 

Знае се, че Колцов е планирал пътуването си до Маями едва в последния момент. Седмица по-рано хокейният отбор, на който е треньор, все още играе в Континенталната лига, но отпада след двубоя с „Трактор” (Челябинск) и на Колцов се освобождава време да отиде до Маями. Факт е също така, че в последните месеци Гришо и Арина Сабаленка показват прекалено голяма близост помежду си. Точно преди Коледа например двамата се снимаха заедно на демонстративния турнир в Абу Даби. На кадъра бяха общо четирима - гъркът Циципас, гаджето му, Сабаленка и наш Гришо. „Най-добрите приятели”, написаха от компанията.

 

Още тогава на българските медии им направи впечатление, че май има нещо повече от приятелство между Димитров и представителката на Беларус, понеже двамата преди това се хванаха да играят заедно на смесени двойки. Участваха и в други съвместни появи. У нас

дори се появиха заглавия: „Секс тигрицата на тениса захапа Гришо“.

 

Тенисистката от Беларус много често си прави еротични снимки, обикновено в изрязан бански костюм. Отбелязваше се и фактът, че Арина Сабаленка може да мине за истинска мъжемелачка в буквалния смисъл на понятието.

„Кобилата” от Беларус е висока 182 см, тежи 79 кила и има напращял бюст. Но пък Гришо си пада точно по дами с подобно телосложение. Още като млад хасковлията бореше в кревата американката Серина Уилямс и юнашки се справи с 1,78-метровото й тяло, тежащо цели 89 кила. Още тогава се разбра, че не отказва да се труди върху яки дупари. След това имаше продължителна връзка с друга едра жена – Мария Шарапова (188 см.)

 

В момента Димитров е свободен, след като скъса с румънката Мадалина Геня.

Но дали се е прехвърлил при Арина Сабаленка, това само те двамата си знаят.

 

Десет дни преди да се самоубие, Константин Колцов е публикувал за последно в една от социалните мрежи. Навръх 8 март той се обяснил в любов на Арина. Бившият хокеист пуснал снимка, на която са двамата с тенисистката. „Честит празник, любов моя. Обичам те безумно силно...”, пише той. „Благодаря, любими“, отговаря му Сабаленка.

 

Макар да нямат брак, Колцов и Арина бяха мъж и жена повече от три години. Бившият хокеист е с цели 17 години по-голям от изгората си. И за да се събере с нея заряза предишната си съпруга и трите им деца.

 

Бил е женен за латвийката Юлия още от 2006 г., докато играе за „Питсбърг“ в САЩ. През 2019 г. се ражда най-малкият им син. Няма и година по-късно озлочестената женица съобщава, че двамата с Константин вече са разведени и сочи Колцов и Сабаленка като бъдеща двойка. По това време Арина излиза с друг хокеист – Артьом Божко, но внезапно след раздялата им обявява по телевизията, че е сгодена. За кого обаче, не казва.

 

Но Колцов и тенисистката бързо престават да се крият. Константин започва да я обсипва с щедри подаръци, сред които скъпи бижута на реномирани марки като „Картие“. В интервютата си Арина е споделяла, че с Константин силно искат да имат деца и дори вече са им измислили имена – Евилина за момиче и Андрей за момче. Всички планове обаче приключват в трагичната нощ, когато Колцов скача от прозореца на хотела в Маями.

Източник: Уикенд