Григор Димитров не победи японеца Кей Нишикори в Маями

Но успя да взриви публиката и горди българи да развеят трикольора, скандирайки името му. Защото тенисист №1 на България показа благородния си лик.

Което в много от случаите е по-ценно от победите, които човек жъне по стадионите.

Защото половинката на Мария Шарапова доказа, че преди всичко е човек и то с голямо „Ч”.

[caption id="attachment_310976" align="alignright" width="300"]Григор Димитров спаси дете в Маями Григор Димитров спаси дете в Маями[/caption]

Въпреки че не успя да срази на корта 24-годишния японец, хасковлията взриви трибуните на Маями с невероятната си човешка постъпка. Той подаде ръка на едно колабиращо дете. Момичето, което гонеше и събираше топките на играчите и което им подаваше хавлиите след приключване на сетовете бе спасено от ракета №1 на България.

Гришо забеляза как едно от децата се олюлява. Дори и без да разсъждава, той захвърли ракетата и веднага му се притече на помощ.

Тенесистът успя да го улови малко преди да се свлече на корта. Първата ни ракета хвана момичето за ръка и го изведе извън, след което го положи на скамейките. Заедно с него дочака да се приближи медицинския екип, който му оказа нужната помощ.

същият момент трибуните на стадиона в Маями изригнаха като мощен вулкан. Зрителите скандираха мощно името на българина, очаровани от човешката му постъпка. С която първата ни ракета доказа, че не е само голям на корта, но е и велик с благородната си човешка постъпка.

И някак си назад остана разочарованието, че 24-годишният японец попречи на първата ни ракета да отбележи стотната си победа до момента.

Въпреки загубата на Гришо, феновете успяха да се насладят на една зашеметяваща игра, гарнирана с невероятни сървиси и уникални професионални удари.

И макар че състезателят от Страната на изгряващото слънце елиминира нашето момче в Маями, благодарение на победата му над Алберт Монтанес Гришо си осигури 16-то място в световната ранглиста.

Тенесистът Григор Димитров си защити и спечелените през миналия състезателен сезон четиридесет и пет точки.

http://youtu.be/NVOh85I0BQQ