Холивуд се тресе от тази новина

След 45 години брак Мерил Стрийп се развежда

Новината е като гръм от ясно небе и разтърси колегите на актрисата. Мерил Стрийп и съпруга й Дон Гъмър имат четири деца. Холивудската звезда и  скулптора не са заедно от шест години.

Повод за драма около развода им няма, двамата запазват приятелските си отношения. За последно тя  и съпруга й се появиха на раздаването на Оскарите през 2018 година. Тогава звездата все още носеше халката на пръста си, вероятно да демонстрира, че е щастливо омъжена жена.Мерил Луиз Стрийп се ражда на 22 юни 1949 година в Ню Джърси. Баща й е фармацевт, а майката художничка. Не са първа младост, дори не са планирали да имат деца, когато се ражда Мерил.

Въпреки че не мислели за деца, след нея се раждат още две момчета.Като дете бъдещата актриса е весела, шеговита и палава. Смята се за грозна, има влошено зрение и неравномерни зъби, но обича да се превъплъщава в образи. След като завършва училище, учи драматично изкуство в известен колеж и продължава обучението си в Йейл.Състудентките й завиждат, защото еднакво добре играе красавици и възрастни жени.Дебютът й на сцената е блестящ.След това става любовница на по-възрастния и женен актьор Джон Казале, който по-късно умира от рак.Филмовият й дебют е в „Джулия“, като наставник й става Джейн Фонда. Със скулптора Доналд Гъмър се женят се през 1978 година и им се раждат 4 деца. Кариерата й  е във възход, получава всички възможни филмови награди, както и три пъти „Оскар“.

Следват много филмови роли, считана е за най-великата филмова актриса на всички времена. Един от прякорите на актрисата е хамелеонът, защото умее да се превъплъщава в различни роли. И те да й пасват като втора ръка.

Източник: Телеграф