Прокоба тегне над голямата Йорданка Христова

Мъжете, които звездата е обичала, си отиват рано от живота й. Музикантът Христо Чолаков-Чендо е първата сериозна любов на певицата в зората на кариерата й. По-късно той става втори съпруг на легендарната говорителка Бригита Чолакова. Загива в самолетна катастрофа, която отне живота и на Паша Христова и още няколко музиканта.

Но за естрадната легенда най-голямата й любов си остава китариста Християн Платов. Той е потомък на руски емигранти, първи преподавател по китара в Консерваторията.

Двамата се запознават на турни в Чехия и любовта пламва мигновено. След като се завръщат от поредното задгранично турне тя разбира, че той не само е женен, но има и син. За да запази достойнството си го напуска.

 

Но любовта е по-силна и отново възобновяват връзката си. Данчето не му поставя ултиматум да се разведе със съпругата си и живеят заедно десетина години, въпреки че той е женен. Но заради бохемския му нрав и залитането по чашката се разделят. Той умира от инфаркт в Америка, а тя и до днес скърби, че не е успяла да се сбогува с него.

Единственият й брак е с арх. Георги Стоичков, син на голямо партийно величие, с висок държавен пост, по време на соца. От него има две деца-Ивана и Григор.Мъжът й също става любител на чашката, заради което се разделят. Той си отива от сърдечен удар само на 50.

Йорданка Христова признава, че имала и други авантюри, но не били значими. Звездата на българската естрада обаче е категорична, че китариста Християн си остава голямата й любов. „Прокълната съм, всички мои любими мъже си отидоха от живота ми“, наскоро проплака легендарната певица.

Източник: Crimesbg.com