След като Гергана Гунчева и Петър Бакърджиев се разделиха преди около три години, спортната журналистка все още няма нов мъж до себе си. Учудващо за мнозина двамата успяха да запазят добрите си отношения и заедно се грижат за наследниците си. За разлика от нея, Бакърджиев не само успя да си намери нова любов, а и вече има дете от нея.

 

Къдрокосата красавица, която преди 20 години бе носителка на титлата „Мис България“, изглежда, се е съсредоточила върху работата си и върху това да е възможно най-добрата майка. В свободното си време пътешества, но все с приятелки или със синовете си Самуил и Максим.

 

Последно блондинката ги заведе на ски, а преди това – в Мадрид на мач между „Реал Мадрид" и „Наполи" от Шампионската лига. „Бях им обещала, че ако имат определени постижения в училище, специално големият, ще отидем на този мач. Много се вълнуваха, защото той е голям фен на „Реал Мадрид", знае всичко за отбора, всички футболисти, смени, какви решения се взимат. Преживява много силно загуби, победи. Сега стиска палци за полуфиналите и финала", разказа Гергана Гунчева на Гергьовден в предаването „Преди обед”, в което гостува със синовете си. Те пък издадоха, че баща им Петър Бакърджиев не държал толкова на оценките, колкото майка им.

 

Между мечтаното пътуване до Мадрид, за да гледа със синовете си на живо мач от Шампионската лига, и ски ваканцията им, Гергана пътува до Португалия. Не издаде коя е следващата планирана дестинация, но по всяка вероятност ще има такава.

Гергана обича да пътува. През есента на миналата година тя обиколи Италия с приятелки. Лятото отскочи до Хърватия, а през пролетта посети Австрия и Холандия. Миналогодишния си рожден ден пък Гергана посрещна на Сейшелите, откъдето сподели живописни гледки в инстаграм. Журналистката доста пътува и в България, като все избира да е сред природата.

 

Пътуванията на Гунчева като че ли зачестиха след развода й, на който инициатор била самата тя. Въпреки това у Петър Бакърджиев няма обида, нито разочарование, даже напротив. Спортният журналист таи само топли чувства към бившата си и с такива говори при редките си медийни изяви, касаещи личния му живот. „Казват, че в живота си човек трябва да отгледа дете, да построи къща и да засади дърво. Ние направихме и трите... Това, което още в началото видях в нея, и до края не се промени – 10 години живяхме заедно, тя е човек, който няма да каже лошо за друг, няма да озлобее, да завижда. Добър човек, без втори план”, сподели Петър Бакърджиев през октомври 2022 г. в предаването „Търси се”, когато гост бе вече бившата му съпруга.

 

Макар че се разделили като приятели, не им било лесно да вземат това решение. Много време се опитвали да запазят брака си и в това си желание дори посещавали семеен терапевт. „Тя беше човекът, с когото сбъднах мечтите си. Когато човекът, с когото сбъднеш мечтите си, ти каже, че иска да се разделите и да си тръгне, е тежко”, откровен бе Петър Бакърджиев.

 

Гергана Гунчева му казала, че не могат да продължат заедно. Твърде различни са, променили са се и всеки е тръгнал по своя път. За да запазят добрите си отношения съпрузите се решили на развод. Заедно отишли в съда, за да официализират раздялата си, след което изпили по едно кафе. Скоро след това Бакърджиев я убедил да се премести в Би Ти Ви, където той работи от години. До преди това той пак бил убеден, че мястото на Гергана като професионалист е тъкмо в тази медия, но щяло да бъде конфликт на интереси. След като се развели, тази пречка отпаднала и днес двамата работят в медията. Противно на очакванията, бившите съпрузи не се засичат в телевизията, тъй като ангажиментите им са в различни часови пояси. Двамата се разбират прекрасно и по отношение на децата. Те живеят с майка си в София, а баща им останал в семейната къща в Горна Малина. Това било най-разумното решение, тъй като момчетата учат и спортуват в столицата.

 

„Голяма обич изпитвам. Аз много го обичам като баща на децата ми, като мой приятел. Той винаги ще бъде много важна част от моя живот. Нямам грам лоша емоция към него”, каза Гергана тогава. Синовете им приели леко развода им, тъй като и сега непрекъснато са заедно. Така че не усещат липсата на единия или другия родител.

Източник: Уикенд