Гена Трайкова има болест, от която никога няма да се излекува! Журналистката обаче може да живее с нея още дълги години!

Гена Трайкова страда от неличимото заболяване таласемия. Това разкрива в. "Уикенд", но болестта не пречи на журналистката от bTV да работи ползотворно и да живее нормално. Опасностите обаче са големи. Таласемия е сред болестите, които водят до нисък хемоглобин. Това обаче от своя страна би могло да доведе до припадане и то по най-неочаквания начин.

"Не е нужно болният да се чувства зле или да има някакво главоболие. Той изведнъж може да припадне, но това не би довело до усложнения на здравето, ако веднага се окаже медицинска помощ на болното лице." - разкрива един от лекарите на известна столична болница.

[caption id="attachment_314199" align="alignright" width="300"]Опасна болест измъчва Гена Трайкова Опасна болест измъчва Гена Трайкова[/caption]

Въпреки че таласемията не застрашава пряко живота й, Гена Трайкова е силно притеснена, защото докторите са й съобщили, че една евентуална бременност може да усложни положението й. Те не са й забранили да ражда, но ако това се случи, топ репортерката ще трябва да получи кръвопреливане и да не се движи известно време след раждането.

Новината за болестта идва в най-лошия миг за Гена Трайкова. Тя тъкмо получи повишение в Би Ти Ви, а се оказва, че трябва да си почива повече. Русокосата журналистка се опитва да има и дете с Иван Георгиев, който й е колега в телевизията, припомня Kliuki.bg. Дано заболяването не попречи на Гена Трайкова да изпълни своите цели както в професионален, така и в личен план.